Najava Evropskog kongresa urgentne medicine u Barceloni

 

Radite li u okruženju urgentne medicine? Onda je ovo kongres za vas!

Sačuvajte datum za EUSEM 2023, od 16. do 20. septembra u CCIB – International Barcelona Convention Center.

Registracija će biti otvorena u februaru.

Evropski kongres URGENTNE medicine

je godišnji kongres zdravstvenih radnika koji rade u urgentnoj medicini. Kongres privlači preko 3000 specijalista urgentne medicine iz cijelog svijeta. Postoje prilike za učenje o novim dostignućima u hitnoj medicini, razmjenu najboljih praksi i umrežavanje sa istomišljenicima.

Osim didaktičkih predavanja, na kongresu se održavaju i praktične radionice i timsko obrazovanje kroz posebne događaje poput SIM kupa. Ovogodišnji najzanimljiviji događaji uključuju prehospitalnu medicinu i medicinu nesreća sa posebnim sesijama za paramedicuse. Fokus će biti stavljen na revolucionarna istraživanja, podstičemo istraživačke grupe da predstave svoje najnovije podatke o promjeni prakse. EUSEM podržava obrazovanje i profesionalni razvoj mladih doktora kroz svoj YEMD program. Postoji niz sesija i specijalizovanih događaja za mlade doktore koje organizuje YEMD sekcija.

Osim što je visoko cijenjen edukativni kongres, postoji mnogo prilika za umrežavanje sa vršnjacima, kolegama i prijateljima, za diskusiju o novim projektima, za praćenje nedavnih događaja i sticanje novih prijatelja i kolega.

Ako ste prvi put na kongresu, nećete biti razočarani. Ako ste redovni na kongresu, ovo je vrhunac vaše godine!

Vidimo se u Barseloni!

 
Saradnja sa SEMES-om

Svake godine Kongres se organizuje u saradnji sa Nacionalnim društvom za urgentnu medicinu zemlje domaćina. Ove godine to je sa Španskim društvom za urgentnu medicinu (SEMES).

Izvor: https://eusemcongress.org/