Četvrti kongres Urgentne medicine Jugoistočne Evrope

 

Albansko udruženje urgentne medicine ove godine biće domaćin četvrtog kongresa SEEEDM koji će se održati u Tirani od 26. do 28.05.2023. godine.

Ideja o kongresu urgentne medicine Jugoistočne Evrope rodila se prije 6 godina u Atini, tokom 11. EUSEM kongresa. Kongres je prvo postao realnost u Beogradu, zatim u Istanbulu, a potom u Solunu. Ove godine će Albansko društvo urgentne medicine biti domaćin četvrtog izdanja, u glavnom gradu Albanije, Tirani. Najviše smo zahvalni na dragocjenoj saradnji sa društvima hitne medicinske pomoći Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske (EMAT). Želio bih da posebno izrazim priznanje EUSEM-u na njihovom povjerenju i podršci.

Kroz zajedničke napore kao što je ovaj kongres, urgentna medicina će ojačati i rasti. Nudimo forum za razmjenu iskustava, ideja i praksi obuke kako bismo unaprijedili svoje kapacitete i stekli dodatna znanja kako bismo se pripremili za suočavanje s izazovima budućnosti. 

Prof. Asc. Edmond Zaimi
President of ASEM

Izvor: shumasem.com